• Eksklusive produkter
  • Fornøyd Kunde Garanti
  • Sveitsisk kvalitet

Hvitløkshasselbakkpoteter

klocka  50 min

  4 port

Nyt hvitløk hasselnøttpoteter, perfekt krydret med Alpnaerings hvitløkskrydder. Sprø utside og myk inni gjør denne retten til et deilig tilbehør. Et smakfullt høydepunkt på hvert middagsbord.


Beskrivelse

En potetrett med en myk innside og en uimotståelig gyllen, sprø utside. Perfekt som tilbehør til både festmiddager og hverdagsretter, eller som en imponerende hovedattraksjon på buffetbordet. Dette er en kremet og smakfull versjon av klassiske hasselnøttpoteter, tilberedt med en kombinasjon av Alpnaerings grønnsaksbuljong, hvitløkskrydder og hvitløk og urter. Potetene skjæres i tynne skiver for å skape en vakker og sprø overflate, som deretter bakes til perfeksjon i en blanding av buljong og fløte, noe som gir en luksuriøs og fyldig smak.

 


Ingredienser

Hasselbakkpoteter

Poteter, melete 1 kg
Fløte 2 ½ dl
Grønnsaksbuljong, färdig 2 ½ dl
Hvitløk & Urter 1 tsk
Hvitløkkrydder 1 tsk

Pensla

Olivenolje 2-3 msk
Hvitløk & Urter 1 tsk


Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 200°C.
  2. Løs opp buljongen i fløte og tilsett hvitløk og urter og hvitløkskrydder. Hell så blandingen i en gratengform.
  3. Skjær snitt i poteten, pass på at du ikke skjærer hele veien.
  4. Bland olivenolje med hvitløk og urter. Pensle snittsiden av poteten med denne hvitløksoljen (det blir litt til overs, som skal brukes senere).
  5. Legg de kuttede og penslede potetene ved siden av hverandre i en gratengform.
  6. Sett i ovnen i 35 minutter.
  7. Ta potetene ut av ovnen og pensle med resten av oljen og sett i ovnen i ytterligere 20 minutter.
Tips! Koketiden kan variere avhengig av størrelsen på potetene. Den totale steketiden er ca 40 minutter for mindre poteter, ca 50 minutter for middels poteter og opptil 70 minutter for store poteter.

 


Produkter i receptet

 


Fler Oppskrifter