• Eksklusive produkter
  • Fornøyd Kunde Garanti
  • Sveitsisk kvalitet

Ovnsstekte poteter med grønnsaksdipp

klocka  45 min

  4 port

Ovnsstekte poteter krydret med Alpnaerings Italia-Mix får en nydelig aroma av italienske urter og en sprø overflate. Serveres med en grønnsaksdipp smaksatt med Hvitløkskrydder og Paprikakrydder. En velsmakende siderett eller lett måltid for enhver anledning.


Beskrivelse

De ovnsstekte potetene er smaksatt med Alpnaerings Italy-Mix, en perfekt blanding av urter som oregano, basilikum, rosmarin og timian, som gir en nydelig middelhavspreg. Som tilbehør serveres en fargerik grønnsaksdip laget av crème fraiche, yoghurt, finhakket paprika, agurk og gulrot, smaksatt med Alpnaerings Hvitløkskrydder og Paprikakrydder for en aromatisk og balansert smak. Dippen utfyller den urteaktige smaken til potetene med sin friskhet og milde syre. Dette er en allsidig rett som fungerer like godt som et lett mellommåltid eller som tilbehør til kjøtt eller vegetariske hovedretter.

 


Ingredienser

Ovnsstekte poteter

Poteter, fast 8 stk
Olivenolje 3-4 ss
Italy-Mix 1 ss
Salt etter smak

Grønnsaksdipp 

Crème fraiche 2 dl
Gresk yoghurt 2 dl
Agurk 1 stk
Gulrot 1 stk
Paprika, rød 1 stk
Paprikakrydder 1 ts
Hvitløkskrydder 1 ts


Slik gjør du

  1. Sett ovnen på ca 200-225°C, varmluft.
  2. Bland olivenolje og Italia-Bland i en bolle.
  3. Skjær potetene i terninger og legg i bollen med olje og krydder. Bland godt til potetene er dekket på alle sider.
  4. Legg potetene på et bakepapirkledd stekebrett og sett midt i ovnen i ca 40 minutter. Tiden kan variere avhengig av størrelsen på potetene.
  5. Halver agurken og fjern frøene, skrell gulroten og riv begge med et rivjern.
  6. Skrell paprikaene og riv dem med et rivjern.
  7. Bland sammen crème fraiche, gresk yoghurt, hvitløkskrydder og paprikakrydder i en bolle. Rør så inn de revne grønnsakene.
Tips! Har du for eksempel snackpaprika med tynnere skall kan du beholde skallet og finhakke paprikaen i stedet.

 


Produkter i receptet

 


Fler Oppskrifter