• Eksklusive produkter
  • Fornøyd Kunde Garanti
  • Sveitsisk kvalitet

Recept

klocka  15 min

  4 port

Melon- og mangoldsalat med fetaost, pistasjkjerner og fersk mynte, toppet med en chilidressing smaksatt med Alpnaerings Piccante Chili og tangsalt. En fargerik salat perfekt for varme dager.


Beskrivelse

Denne melon- og mangoldsalaten er en frisk og smakfull kombinasjon av søt melon, sprø mangold og salt fetaost. Toppet med vårløk, fersk mynte og pistasjkjerner som tilfører både aroma og tekstur. Dressingen er blandet med sitronsaft, olivenolje og flytende honning, og smaksatt med Alpnaerings Piccante Chili og Sea Herb Salt – som gir en perfekt balanse mellom syre, sødme og varme. Salaten er perfekt som et lett lunsjalternativ eller som et spennende tilbehør til grillmat. Mynten løfter retten og gir en frisk kontrast til varmen fra chilien. Pistasjenøttene tilfører både crunch og nøtte som avrunder opplevelsen. Med Alpnaerings krydder får salaten et løft som gjør den til en ny favoritt på sommerbordet.

 


Ingredienser

Mangold 400 g
Neslemelon ½ stk
Fetaost 100 g
Vårløk 2 stjälkar
Mynte 2 kvistar
Pistasjnøtter 2 ss
Olivenolje 1 ss
Citronjuice 1 ts + 2 ts
Flytende honning ½ ss
Piccante Chili ½-1 ts
Havsurtesalt ½ ts

 


Slik gjør du

  1. Skill mangoldbladene og skjær i fingerbrede strimler. Kutt stilkene og skjær i små strimler.

  2. Kok opp vann i en kjele og tilsett deretter salt. Tilsett mangoldstilkene i det kokende vannet og la koke i 1 minutt. Tilsett så bladene og kok i et minutt til. Tøm mangoldstilkene i et dørslag, skyll kort med kaldt vann og la dem renne av seg.

  3. Halver melonen og øs ut frøene med en skje. Skjær så i skiver, fjern svor og skjær kjøttet i små terninger. Drypp straks melonbitene med 1 ts sitronsaft.

  4. Skjær vårløken, inkludert de grønne stilkene, i små ringer. Skjær fetaosten i små biter. Finhakk mynte og pistasjkjerner.

  5. Bland de resterende 2 ts sitronsaft med honning, en klype havsalt, mynte og Piccante Chili. Pisk gradvis inn olivenoljen og rør til den er kremaktig.

  6. Bland melonterninger, mangold og vårløk med dressingen. Dryss pistasjnøtter og fetaost over salaten og server.

 


Produkter i receptet

 


Fler Oppskrifter