• Eksklusive produkter
  • Fornøyd Kunde Garanti
  • Sveitsisk kvalitet

Linsehummus med ovnsstekte poteter

klocka  40 min (25 min forberedelse)

  4 port

Ovnsstekte poteter servert med linsehummus krydret med Alpnaerings hvitløkskrydder og karri. Den perfekte kombinasjonen av sprø poteter og kremet, smakfull hummus. En delikatesse som lyser opp hvert måltid.


Beskrivelse

Ovnsstekte poteter som er sprø på utsiden og myke på innsiden, servert med en jevn og smakfull linsehummus. Hummusen er raffinert med Alpnaerings hvitløkskrydder og karri, noe som gir den en dyp og rik smaksprofil. Den aromatiske hvitløken sammen med den eksotiske karrien skaper en uimotståelig smakskombinasjon. Denne oppskriften er ikke bare enkel å tilberede, men også full av næring. Hver bit byr på en eksplosjon av smaker som tilfredsstiller både hjerte og gane. Perfekt som en mettende hovedrett eller som et luksuriøst tilbehør til favorittmåltidet ditt.

 


Ingredienser

Poteter & søtpoteter, fast 1 kg
Gulrøtter 2 st
Timian, oregano & rosmarin 4 kvister hver
Kokosmelk 2 ½ dl
Røde linser 3 dl
Rapsolje 2-3 ss
Tahini 2 ss
Karri 2 ts
Hvitløkskrydder 1 ts
Havurtesalt & Pepperkrydder efter smak

 


Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 180°C, varmluft.
  2. Skrell gulrøttene og riv dem fint. Ha i en kjele sammen med linser, kokosmelk og hvitløkskrydder. La det koke med lokk på svak varme i ca 20 minutter. Rør om nå og da.
  3. Del potetene i skiver og tilsett timian, oregano og rosmarin, samt salt og pepper etter smak. Ringle over olje og bland godt.
  4. Fordel potetene jevnt på en stekeplate kledd med bakepapir. Stek midt i ovnen i ca 40 minutter til de er myke og gyllenbrune.
  5. Legg de bløtkokte linsene, tahini og karri i en høy beholder og bland med en stavmikser. Krydre linsehummusen med salt og pepper og la den avkjøles.
  6. Legg potetene på tallerkener med linsehummus og server umiddelbart med en sprø bladsalat.

 


Produkter i receptet

 


Fler Oppskrifter