• Eksklusive produkter
  • Fornøyd Kunde Garanti
  • Sveitsisk kvalitet

Potet & Gresskargrateng

klocka  60 min

  4 port

Poteter og gresskar kombineres i en grateng, der Alpnaerings Grønnsaksbuljong gir full smak og Italy-Mix tilsetter en nydelig blanding av italienske urter. Resultatet er en kremet og smakfull rett som passer like godt som tilbehør som en lettere hovedrett. En enkel og smakfull grateng til alle høstens måltider.


Beskrivelse

I denne potet- og gresskargratengen fremhever Alpnaerings Grønnsaksbuljong smaken av gratengen med sin fyldige og fyldige karakter, mens Italy-Mix tilsetter italienske urter som oregano, basilikum og rosmarin. Smakene balanserer fint mellom sødmen i gresskaret og mildheten i poteten. Server som tilbehør til kjøtt eller som en smakfull vegetarrett. Denne gratengen er enkel å tilberede og kan enkelt tilpasses dine favorittingredienser. Med Alpnaerings krydder og buljong fremhever du de naturlige smakene på en måte som gir en ekte smaksopplevelse ved hver bit.

 


Ingredienser

Poteter, melete 800g
Gresskar 400g

Fløte

3 ½ dl
Vann 3 ½ dl
Lagret ost, revet 100 g
Brødsmuler 1 dl
Grønnsaksbuljong 1 ½ ts
Italy-Mix 2-3 ss
Hvitløkskrydder 1-2 ts

 


Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 180°C.
  2. Skrell potetene og skjær dem i tynne skiver. Gjør det samme med gresskaret.
  3. Kok opp fløte og vann sammen med Grønnsaksbuljong, 1 ss Italy-Mix og Hvitløkskrydder.
  4. Tilsett så potetene og gresskarskivene og stek i ca 7 minutter. Smak til og tilsett salt om nødvendig.
  5. Smør gratengformene med smør og fordel gratengblandingen jevnt. Stek i 20 minutter.
  6. Bland brødsmulene med revet ost og Italy-Mix og fordel jevnt over gratengene. Stek ytterligere 10 minutter.
Tips! Ved tilberedning i en stor gratengform bør ikke potet- og gresskargrateng legges i for mange lag. Det er bedre å bruke en større gratengform. Ellers forlenger du steketiden.
Tips! Skjæres potetene tykkere, blir koketiden lengre.
Tips! Som tilbehør er oppskriften nok til mer enn 4 personer.

 


Produkter i receptet

 


Fler Oppskrifter